NGF competitie
Geplaatst op 19 mei 2023

Spannende finale en "nummer 2 van Nederland"

Op vrijdag, 19 mei heeft het team van PW Golf tegen het team van de Heemskerkse gestreden om het landskampioenschap "mixed korte banen 18 holes" op de baan van GC Princenbosch in Molenschot. Een uitdagende par 3 baan met super rappe greens met veel hoogteverschillen. Er werd moedig gestreden en beide teams lieten elkaar niet veel ruimte. Leuke bijkomstigheid, onze Pro Raymond kwam ons persoonlijk aanmoedigen. Toch moest PW de meerdere erkennen in de Heemskerkse. Geen slecht resultaat, als je bedenkt dat PW vorig jaar nog in de eerste klasse heeft gespeeld en door promotie, dit jaar voor het eerst in de hoofdklasse met als resultaat "nummer 2 van Nederland".

Volgend jaar weer nieuwe kansen na deze fantastische ervaring!

Willem van Gaalen

Succesvolle halve finale

Op donderdag, 18 mei (Hemelvaartsdag) was het mixed team van PW te sterk voor de teams van de Kieviten 2 en Concordia 1 in de Round Robin vorm halve finale. PW speelt op 19 mei in de finale tegen het team van de Heemskerkse 1, die in de andere halve finale te sterk was voor het team van Noordeloos 2 eveneens op de baan van GC Princenbosch in Molenschot (tussen Breda en Tilburg). 

Willem van Gaalen


Poule winnaar op weg naar het Nederlands Kampioenschap

Op 5 mei werd de laatste wedstrijd in de NGF poule korte banen gespeeld in Weesp. Zoals verwacht werd deze wedstrijd tegen Putten glansrijk gewonnen met 18 tegen 4.  Alle wedstrijden binnen deze poule zijn door PW gewonnen!!  De eindstand is als volgt:

1 Prinses Wilhelmina

2. Weesp

3. Spielehof

4. Putten

5. Spandersbosch

Dit betekent dat PW gaat strijden om het Nederlands kampioenschap. Zij spelen dan tegen de andere 4 poule winnaars in de hoofdklasse. Deze wedstrijden vinden plaats op 18 en 19 mei op de baan van GC Princenbosch in Molenschot (in de buurt van Breda).

Willem van Gaalen


Klinkende overwinning tegen Weesp

Vrijdag, 28 april moest het team bij Spielehof spelen tegen de concurrent Weesp. Weesp en PW staan beide op een gedeelde eerste plaats in de competitie, dus deze wedstrijd was doorslaggevend. Jeffrey, Hans, Anita, Paul, Herman en Willem hadden zich terdege voorbereid door voor te spelen/oefenen  bij Spielehof om de baan te verkennen en de tactieken in praktijk te brengen. Welnu dat heeft zich bewezen. De drives, pitches  en puts vielen goed en we wonnen met maar liefst 21 tegen 1!!!! Een dergelijke overmacht was nog niet gezien in de competitie. Er is nu nog een wedstrijd vrijdag 5 mei  tegen Putten. Het lijkt dat de overwinning in de poule  ons niet meer kan ontgaan. De landelijke finales op 18 en 19 mei bij Prinschenbosch komen in zicht.
Wij waardeerden ook hoe PW reageerde op de overwinning. Bij terugkomst in het clubgebouw was er volop belangstelling en gave felicitaties van de leden. Dank daarvoor.

Willem van Gaalen


Voorjaarscompetitie goed van start

Het team van PW  bestaande uit Jeffrey, Anita, Han, Paul, Heleen, Herman, Hans en Willem heeft zich de laatste maand onder begeleiding van Raymond voorbereid op de voorjaarscompetitie. In weer en wind werd driftig getraind en er is geen moeilijke ligging meer die we nog niet kennen.
De eerste wedstrijd in de hoofdklasse was vrijdag 7 april tegen Spielehof, op de baan van Spandersbosch bij Hilversum. Dat betekende om 05:00 uur op en het hele team was die dag aanwezig.

Spielehof was vorige jaar een van de topteams in de hoofdklasse, dus onze verwachtingen waren hooggespannen. Herman kon er zelfs niet van slapen. Een sfeervolle en spannende wedstrijd met ups en downs, maar uiteindelijk wonnen wij  overtuigend met 14 tegen 8 punten.  De volgende wedstrijd is tegen Spandersbosch en wordt gespeeld op de baan in Putten. Voor alle wedstrijden proberen we ook vooraf te spelen, zodat we tijdens de wedstrijd niet voor verrassingen komen te staan op een onbekende baan. We houden U op de hoogte van onze resultaten.

Willem van Gaalen, teamcaptain

Sponsoren