Verlenging verzwaarde maatregelen tot 15 maart 2021
Geplaatst op 3 februari 2021

Verlenging van de verzwaarde maatregelen tot 15 maart

 

Vanwege de oplopende besmettingen heeft de overheid op 15 december 2020 besloten om terug te gaan naar niveau 5 op de “Routekaart Verantwoord Golfen”. Hier gelden dezelfde condities als op 5 november, toen de tijdelijke verzwaring voor twee weken werd toegepast. Dit betekent:

·         Flights van max. 2 personen, 8 min per flight aanhouden. De registratie blijft gehandhaafd, vanwege het nog aanwezige besmettingsgevaar.  Dus voor het spelen van een ronde, eerst jezelf registreren bij de marshall of dienstdoende gastvrouw/heer.

·         Golfles mag doorgaan in groepjes van max. 2 personen, excl. de golfprofessional.

·         Voor jeugd t/m 17 jaar gelden de restricties van max. 2 personen niet. Zij mogen wel in flights van 4 golfen en lessen in groepen groter dan 2 personen. Mag een flight van 4 personen bestaan uit 2 volwassenen en 2 kinderen van 14? Nee, tenzij dit één huishouden betreft.

Naar verwachting gelden deze extra maatregelen tot en met 19 januari 2021. Op 12 januari heeft de overheid besloten om de geldigheid van de verzwaarde maatregelen te verlengen tot en met dinsdag 9 februari 2021. Gezien de besmettingen van het "Britse variant" van het virus, zijn de maatregelen verlengd tot maandag 15 maart. De maatregelen die op 14 oktober 2020 van kracht waren, zijn nog steeds van kracht. Bovenstaande regels gelden ook voor de georganiseerde wedstrijden, conform de Corona regels.

Sponsoren