Lezing: Psychologie in de golfsport
17 maart 2020

Lezing: Psychologie in de golfsport

In een workshop van ongeveer 1,5 uur maak je kennis met mentale vaardigheden die een rol spelen als je op de golfbaan staat. In eerste instantie zal worden toegelicht wat sportpsychologie precies is en welke mentale technieken er gebruikt kunnen worden. Vervolgens zal worden ingegaan op de specifieke mentale eisen van de golfsport.

Golf is één van de meest uitdagende sporten als het gaat om mentale controle. Tijdens een rondje golf, dat makkelijk een paar uur kan duren, is het eenvoudig om je concentratie te verliezen, om afgeleid te worden, boos of gefrustreerd te raken van je eigen spel of het spel van anderen. Het is een uitdaging om na een foute slag of gemiste kans ontspannen te blijven slaan en niet te gaan overanalyseren.

Een pre-shot routine is een goede methode om daarmee om te gaan. Welke stappen doorloopt een golfer, zowel fysiek als mentaal, ter voorbereiding, uitvoering en afsluiting van een slag? Hierop zal verder worden ingegaan.

De lezing zal worden gegeven door sportpsycholoog Elleke Tijman op Smeijers.

Elleke is docent toegepaste psychologie in het hoger onderwijs, geaccrediteerd sportpsycholoog VSPN® en woonachtig in Twente. Ze heeft veel ervaring in het trainen en begeleiden van (jonge) sporters, teams en coaches op het gebied van de sportpsychologie en zal jullie op enthousiaste en interactieve wijze meenemen in de wereld van de sportpsychologie.


Sponsoren